Ministarstvo za rad dodelilo skoro 400.000 evra opštinama za zapošljavanje

Osam lokalnih samouprava dobiće sredstva u ukupnom iznosu od skoro 400.000 evra za sprovodjenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja, saopštili su danas zajedno GIZ i ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Sredstva za projekte gradovima i opštinama Кragujevac, Кnjaževac, Pirot, Novi Pazar, Vranje, Bač, Vrnjačka Banja i Ćićevac, odobrio je ministar Nikola Selaković.

Sredstva su odobrena nakon što su se opštine prijavile na javni poziv za jedinice lokalnih samouprava za dodelu bespovratnih sredstava za pilot sprovodjenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja, koji je je bio otvoren od 3. do 24. oktobra.

Javni poziv realizovan je u okviru projekta "Podrška Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u pilotiranju inovativnih rešenja za zapošljavanje", uz tehničku i finansijsku podršku globalnog programa Nemačke razvojne saradnje (GIZ) "Migracije za razvoj" (PME), koji u Srbiji sprovodi GIZ.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x