MUP: U udesima tokom vikenda devetoro stradalih i 88 povredjenih

U Srbiji se tokom vikenda dogodilo 268 saobraćajnih nezgoda u kojima je stradalo devet a povredjeno 88 osoba, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Iz tog resora su naveli da je tokom vikenda sprovedena akcija pojačane kontrole saobraćaja u kojoj je policija kontrolisala više od 19.000 vozila i otkrila skoro 7.000 prekršaja.

Iz saobraćaja su isključena 642 vozača zbog upotrebe alkohola i 11 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Više od 2.800 vozača je sankcionisano zbog prekoračenja brzine, oko 1.500 vozača i putnika jer nisu koristili sigurnosni pojasa a 20 osoba kažnjeno je zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu.

Ministarstvo je apelovalo na učesnike u saobraćaju da povećaju opreznost i da "odgovornim ponašanjem doprinesu unapredjenju stanja bezbednosti saobraćaja na putevima".

Apelovali su na roditelje, odnosno staraoce, da ne daju deci na korišćenje mopede, motocikle i druga vozila pre sticanja zakonskog osnova za upravljanje.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x