Na Filmskim susretima u Nišu dve svetske premijere

Na "Filmskim susretima" koji se u Nišu održavaju od 20. do 26. avgusta, publika će moći da vidi ukupno 14 filmova, od kojih su dve svetske premijere i nekoliko niških premijera, izjavio je danas direktor festivala i direktor Niškog kulturnog centra Srdjan Savić.
Savić je rekao da će svetsku premijeru na Letnjoj pozornici u Tvrdjavi, na Festivalu filmskih ostvarenja koji se održava po 57. put, imati filmovi "Vučije bobice" i "Komedija na tri sprata", kao i da je "program kvalitetan i ujednačen".

On je rekao da će publika, izmedju ostalih, moći da vidi film "Banović Strahinja" koji je pobedio na festivalu u Karlovim Varima, film "Leto kada sam naučila da letim", koji je pobedjivao u Sarajevu i Puli, i film "Heroji radničke klase" koji je osvojio nagradu u Moskvi.

Prema Savićevim rečima, od 14 filmova, 12 će biti prikazano na Letnjoj pozornici, a dva u bioskupu "Sinepleks".

"Mi ćemo se do poslednjeg trenutka truditi da sva dešavanja budu na Letnjoj pozornici. Jedino u slučaju ektremnih vremenskih prilika filmovi će se emitovati u biosku 'Sinepleks'. Otvaranje i zatvaranje festivala svakako će biti na Letnoj pozornici zbog ugovorenog direktnog prenosa", kazao je Savić.

Dodao je da kompleti karata za Filmske susrete koštaju 2.500 dinara i još danas i sutra mogu se kupiti u knjižari Niškog kulturnog centra kod Kliničkog centra i u knjižari "Indigo" kod Tržnog centra "Kalča".

Pojedinačne karte će se prodavati ispred ulaza u Letnju tvrdjavu, od 18.00 sati pre svake festivalske večeri.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x