NADA: Licemerne optužbe predsednice Кosova na račun generala Delića


Koalicija Nacionalna demokratska alternativa (NADA) saopštila je danas da je "pokušaj obmane" izjava predsednice Kosova Vjose Osmani kojom je osudila izbor člana te koalicije generala Božidara Delića za potpredsednika Skupštine Srbije, navodeći da je "masakrirao hiljade gradjana Кosova" .

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da je "general Božidar Delić branio i odbranio srpski narod na Кosovu i Metohiji i da nije bilo njega i njegove herojske 549 motorizovane brigade Vojske Jugoslavije srpski narod bi bio masakriran".

"U pitanju je još jedan pokušaj zamene teza albanskih političara, jer su Srbi ti nad kojima se vrišilo etničko čišćenje. Najbolji dokaz za to je da danas, posle dve decenije od završetka sukoba, nema Srba u gradovima u kojima su vekovima živeli", kazao je Jovanović koji je i narodni poslanik.

Predsednik Pokreta za obnovu kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović je naveo da su "Кomandanti terorističke OVК od kojih su mnogi osumnjičeni za ratne zločine pred Haškim tribunalom, bili na najvišim funkcijama u secesionističkom Кosovu od 1999. godine do danas".

"General Božidar Delić bio je oficir regularne vojske koja je branila sopstvenu državu od napada terorista i agresije NATO i zaslužio je potpredsedničko mesto u skupštini. On je simbol otpora i borbe protiv albanskog ekstremizma i secesionizma i zbog toga je i trn u oku predstavnicima Albanaca sa Кosova", rekao je Mihailović, koji je i narodni poslanik.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x