Naslovne strane za četvrtak, 8. jun 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 8. jun pišu o najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će biti vanrednih parlamentarnih izbora, protestima "Srbija protiv nasilja" i uslovima koje je Zapad postavio Prištini.
ALO - "Idemo na izbore", o odlukama koje je saopštilo predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti.

BLIC - O roku koji je Prištini dao Zapad za povlačenje specijalnih jedinica sa severa Kosova i raspisivanje novih izbora u tekstu "Za Kurtija danas biti ili ne biti". "Tukli đaka Kineza, pa se umešala i ambasada", o novom slučaju vršnjačkog nasilja u Beogradu.

VEČERNJE NOVOSTI - "Kažnjavanje Kurtija u osam tačaka", o sankcijama Prištini sa Zapada. "Ukrajinci potopili priču o gubicima?", o rušenju brane na reci Dnjepar.

DANAS - "Iza 'Srbije protiv nasilja' samo građani", kažu za list opozicioni političari. "Bošku Savkoviću šest meseci uslovne kazne", zbog nošenja transparenta na kome je bila "obešena" lutka koja liči na predsednika Srbije.

INFORMER - O obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića u tekstu "Idemo na izbore: Veće plate i penzije, deci do 16 godine po 10.000 dinara".

KURIR - O smrti dva dečaka na Adi Ciganliji u tekstu "Tragični kraj škole".

NOVA - O povlačenju predloga Zakona o upravljanju javnim preduzećima u tekstu "Pobeda struke, građana i opozicije". "Glumci tuže Maju Gojković i Bakareca", piše list.

POLITIKA - List prenosi Vučićevu izjavu "Biće vanrednih parlamentarnih izbora". "Najveće ulaganje u aerodrom Nikola Tesla od izgradnje", o otvaranju nove piste. "Hiljade Rusa i Ukrajinaca ostale bez vode", o rušenju brane na reci Dnjepar.

SRPSKI TELEGRAF - "Vučić otvorio novu pistu posle više od 60 godina", piše list.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x