Naslovne strane za subotu, 6. avgust 2022. godine (prosireno)

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 6. avgust 2022. godine najviše pišu o skupovima povodom godišnjice vojno-policijske akcije Oluja u Hrvatskoj i Srbiji.


BLIC - "Eskobar: Vreme je za razgovor o ZSO", list prenosi obraćanje specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara. O organizovanom kriminalu "Kako je radila Zvicerova mreža plaćenika".

VEČERNJE NOVOSTI - Nakon posete predsednice Predstavničkog doma SAD Nensi Pelosi Tajvanu, list piše "Kina stopirala saradnju sa SAD, vri oko Tajvana". "Srbi su sami sebe proterali", o hrvatskom slavlju na godišnjicu akcije "Oluja".

DANAS - Bivši predsednik Srbije Boris Tadić ocenjuje da povodom govora predsednika Srbije Aleksandra Vučića na skupu posvećenom godišnjici stradanja u akciji Oluja "Vučić uzdiže sebe, a unižava Srbiju"."Idoli i Riblja čorba osvojili Hrvatsku posle 40 godina", o albumima ovih grupa ih osamdesetih godina najprodavaniji u Hrvatskoj.

INFORMER - "Opet proslavili ubijanje Srba", o tome šta se dešavalo u Hrvatskoj povodom godišnjice "Oluje". O gužvama na putu do mora, list piše "Ne krećite! Na granicama do Grčke čeka se i 12 sati".

KURIR - "Zbog Belivuka i Zvicera palo 11 ljudi iz službi bezbednosti", o hapšenjima u policiji, BIA, VOA i drugim službama. U tekstu "Ni mrtvim Srbima ne daju mira" list navodi da hrvatske vlasti odugovlače sa identifikacijom 900 stradalih u ratovima na teritoriji te zemlje.

NOVA - Narodni poslanik liste "Ujedinjeni" Vladeta Janković kaže za list "Povukao bih se iz parlamenta ako bi režim nastavio sa gadostima". O skupu koji je u Srbiji organizovan povodom godišnjice akcije "Oluja" list piše "Užasna sudbina stradalih i prognanih iskorišćena za odgovor SNS na proteste".

POLITIKA - "U Kninu ustaški poklički i nacistički pozdravi", o tome šta se u Hrvatskoj dogadjalo povodom godišnjice akcije "Oluja". "Opasno ponašanje obolelih od korone koji nisu u izolaciji", kaže profesor Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu Vladimir Jurišić.

SRPSKI TELEGRAF - O novim cenama na benzinskim stanicama u Srbiji list piše "Ljudi, dobre vesti, pojeftinilo gorivo".Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x