NBS: Osiguravajuća društva obavestila ugovarače osiguranja o postupku vraćanja dela premije

 Društva za osiguranje koja su povećala premiju osiguranja od autoodgovornosti obavestila su na svojim internet stranicama ugovarače osiguranja o postupku i rokovima vraćanja dela premije, saopštila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

NBS je pozvala ugovarače osiguranja da se u kontaktu sa društvima za osiguranje obaveste o postupku povraćaja dela premije i dokumentaciji koju je neophodno podneti radi ostvarivanja povraćaja.

Da podsetimo da je NBS uputila dopise društvima za osiguranje sa očekivanjem da bez odlaganja obaveste ugovarače osiguranja o roku i načinu na koji će izvršiti povraćaj novca onim ugovaračima osiguranja kojima su naplaćene neosnovano veće premije od 1. avgusta, kada je premija obaveznog osiguranja od autoodgovornosti znatno povećana, u proseku za oko 22 odsto.
"Vraćanjem dela premije društva za osiguranje su pokazala spremnost da preduzmu neophodne korake radi očuvanja stabilnosti i životnog standarda gradjana u postojećim okolnostima", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će NBS u okviru svojih nadzornih ovlašćenja, pratiti aktivnosti društava i pokrenuti sve potrebne aktivnosti radi zaštite prava i interesa ugovarača osiguranja, uz primenu mera nadzora prema društvima za osiguranje, odnosno odgovornim licima.

Kontakt podaci svih društava za osiguranje mogu se pronaći u Registru društava za osiguranje -https://www.nbs.rs/sr_RS/finansijske-institucije/osiguranje/registar/.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x