Nedimović: Nestašica mleka bila kratkoročna zbog njegove cene

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je do kratkoročne nestašice mleka došlo jer je u susednim zemljama ono bilo skuplje, pa je preradjivačima bilo isplativije da mleko njima prodaju.
"Ovih dana postoji dosta informacija i dezinformacija počev od toga da nema krava pa do toga da mleka nema u prodavnicama. Činjenica je da je litar mleka u Srbiji koštao do 119 dinara, a cena litre mleka u okruženju kretala se od 1,35 do 1,7 evra i čim je takva razlika, automatski preradjivač gleda da proda skuplje", rekao je ministar na televiziji Pink.

On je dodao da se tako "upada u makaze" jer tržište traži mleko, a proizvodjači traže cenu za svoju robu i dodje do kratkotajnih nestašica, kao što je bilo i sa šećerom pre poskupljenja.

Nedimović je kazao da je dodatni problem što Bugarska, Severna Makedonija, Rumunija i Crna Gora mlečnu industriju više nemaju, odnosno ako i proizvode to je mnogo manje od potreba, a jedine koje imaju mleka su Srbija i Bosna i Hercegovina.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x