Netflix objavio najslabije prihode za četiri godine

Američka striming platforma Netflix objavila je da je u posljednjem tormjesečju imala najslabiji prihod od uplata pretplatnika u posljednje četiri godine, prensoi Tanjug.


Slabi prihodi izazvani su sve jačom konkurencijom, olakšavanjem mera protiv pandemije korona virusa i povratkom sportskih događaja na televizijske ekrane, prenosi Rojters.


Netflix je u tromjesečju koje je okončano 30. septembra dobio 2,2 miliona novih pretplatnika, dok je prema procenama te kompanije i Wall Streeta ta brojka trebalo da bude 3,4 miliona.

Pad cene deonica


Na berzama su utorak pale i akcije Netflixa, kao jednog od najvećih dobitnika ove godine nakon velikog priliva pretplatnika zbog globalnih mera protiv korona virusa koje su ljude primoravale da ostanu u svojim domovima.


PROČITAJTE JOŠ...

U SRBIJI POČELO SNIMANJE TRILERA 'THE LEDGE', ŽENSKE VERZIJE HITA 'ALPINISTA'


Akcije Netflixa pale su na berzama za gotovo šest procenata, na 494 američka dolara u kasnim poslepodnevnim satima u utorak.

Reuters podseća da je Netflix ranije upozorio investitore da će u drugoj polovini godine pasti njegovi prihodi uz očekivana olakšavanja mera protiv pandemije.

Autor : Tanjug

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x