Nove mere stupile na snagu, ovo je kompletan spisak mera

Prema poslednjem preseku, još 36 pacijenata preminulo je od posledica korona virusa. Virus  je registrovan kod još 3.304 osobe, od 11.711 testiranih.


Na snagu su danas stupile nove mere za suzbijanje epidemije, koje je usvojila Vlada na predlog Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19.Svi objekti i ustanove kojima je rad dozvoljen sada mogu raditi do 22 časa.Bašte kafića i restorana biće otvorene i to pod posebnim uslovima. To podrazumeva najviše petoro ljudi za istim stolom uz obavezan razmak od dva metra između stolova.Ugostiteljski objekti moći će da rade samo na otvorenom bez mogućnosti scensko muzičkog programa.Tržni centri ostaju zatvoreni, kao i kafići i restorani bez bašte.Kafići i restorani i dalje mogu da vršte šaltersku prodaju hrane i pića (bez obzira da li imaju ili nemaju baštu), dok je dostava dozvoljena 24 sata dnevno, sedam dana u nedeljiI dalje je na snazi mera da svi objekti moraju da obezbede poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu.

Izuzetak su fitnes klubovi, spa-centri, teretane i slično, gde mora biti obezbeđeno 16 kvadratnih metara po osobi. U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni.

Vlada Srbije napominje da će od sutra ujutro biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mera na teritorije cele Srbije.Apoteke, benzinske pumpe, laboratorije, ordinacije, veterinarske ambulantne i slično mogu raditi non-stop svakog dana, kao i do sada. Vlada Srbije i ovim putem još jednom poziva na poštovanje svih epidemioloških mera i apeluje na ličnu odgovornost svih građana.

Sve mere uvode se radi zaštite zdravlja stanovnika i svođenja socijalnih kontakata na minimum, ali do konačne pobede nad pandemijom potreban je doprinos svih pojedinaca u društvu.

Vakcinacija protiv zarazne bilesti kovid-19 odvijaće se bez prekida po unapred utvrđenom planu i u narednim danima, navodi se u saopštenju Vldade Srbije.Autor : GLEDAJ.RS

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x