Nove restriktivne mere - od utorka ograničenje rada objekata od 21 do 5 ujutru

Vlada Srbije donela je nove mere kojima se ograničava rad, pre svega, ugostiteljskih objekata, ali i prodavnica, tržnih centara, osim apoteka, dostave hrane, beznzinskih pumpi za točenje goriva i privrede koja radi treću smenu.

Oni neće moći da rado od 21 do 5 časova. Primena mera počinje od utorka i trajaće 15. dana, do prvog decebra, kada će se odlučiti da li treba da se produžvajau mere.

"Sledeća mera koja nam ostaje na raspolaganju je zabrana kretanja, ali nismo za to. Ne razmišljamo o tome", rekla je Brnabićeva.

"Ukoliko bude najneophodnije, mi ćemo ići sa tom merom, ali u ovom trenutku ni ne razmišljamo o tome. Znamo da je to sledeća mera, ali sva predviđanja su da će sada usvojene mere dati rezltate i da će broj novozaraženih početi da opada", objasnila je Brnabićeva.

Kaže da je zajedno sa ministrom zdravlja i policije, jutros imala sastanak sa predsednikom Srbije, na kojem je procenjena situacija vezano za broj zaraženih, stanje u bolnicama, sprovođenje trenutnih mera, gde se sprovodi, a gde su potrebne dodatne kontrole.

Autor : RTS/Agencije

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x