Od 30. maja sa Slovenijom priznavanje PCR testova i vakcinacije

Na slovenačkim graničnim prelazima od 30. maja do 6. juna biće priznavani PCR testovi na kovid-19 i potvrde o vakcinaciji izdate u Srbiji, saopštilo je  Ministarstvo unutrašnjih poslova.


Ova odluka će važiti do 6. juna pošto Vlada Slovenije na sednicama svake nedelje razmatra usvojene mere i usvaja njihovo produženje ili izmenu.


Bez upućivanja na karantin kod kuće u Sloveniju može da uđe osoba koja ima dokaz o negativnom rezultatu PCR testa, ne stariji od 48 sati nakon uzimanja brisa, potvrdu lekara za one koji su preležali kovid-19, najranije 10 dana nakon preležanog virusa, a najkasnije do šest meseci.Priznaju se i dokazi o vakcinaciji protiv kovida-19 koji dokazuju da je primljena druga doza Bajontek/Fajzer najmanje sedam dana, druga doza vakcine Moderne najmanje 14 dana, prva doza Astra Zeneke najmanje 21 dan, doza vakcine kompanije Džonson i Džonson najmanje 14 dana, prva doza vakcine Instituta za serum u Indiji/Astra Zeneka najmanje 21 dan, druga doza Sputnjika V najmanje 14 dana i druga doza vakcine kompanije Sinovak ili Sinofarm najmanje 14 dana.U Sloveniju bez upućivanja na karantin i bez negativnog testa mogu da uđu i deca do 15 godina koja putuju u organizovanoj grupi u pratnji vaspitača, učitelja ili staratelja.

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x