Od sutra prekid nastave u školama na severu Kosova

U svim školama na severu Kosova od sutra se prekida nastava, jer zbog prusustva kosovske policije pod punom ratnom opremom nastavnici i učenici nisu u stanju da je izvode neometano i bezbedno, saopštio je načelnik Školske uprave za Kosovo i Metohiju Ivan Zaporožac, prenosi Kosovo onlajn.
Zaporožac je naveo da se đaci neće vraćati u škole sve dok se policajci ne povuku sa severa Kosova.

Odluka je, kako je saošteno, doneta nakon mnogih poziva i poruka roditelja direktorima škola i razrednim starešinama, u kojima izražavaju zabrinutost i strah za bezbednost dece u školama u čijoj se neposrednoj blizini, kao i na mestima gde učenici idu do škole, nalaze policajci sa dugim cevima i pod punom ratnom opremom, a transporteri su na ulazima u škole.

Odluka je doneta jednoglasno na današnjem sastanku direktora škola sa severa Kosova sa načelnikom Školske uprave, a razredne starešine će obavestiti roditelje kada će se učenici vratiti u škole.

U skladu sa Zakonom o osnovnim sistemima obrazovanja, odluka je prosleđena nadležnim organima na odobrenje", navodi se u saopštenju koje je potpisao Zaporožac.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x