"Oda Betovenu" na fasadi ambasade u Beogradu za Nacionalni praznik Austrije

Audio-vizuelnom instalacijom "Oda Betovenu", koja će biti postavljena od 29. do 31. oktobra na fasadi zgrade austrijske ambasade, biće obeležen Nacionalni praznik Austrije, 25 godina od pristupanja Austrije Evropskoj uniji, kao i 250 godina od rođenja Ludviga Van Betovena.


Ambasador Austrije Nikolas Luteroti rekao je, na konferenciji za novinare povodom ovog događaja, da zbog situacije sa KOVID-19 ove godine neće biti održan tradicionalni prijem.


"U trenutku kada se insistira na socijalnoj distanci, mi želimo kroz umetnost da doprinesemo očuvanju socijalnih kontakata uz poštovanje fizičke distance. Ovim projektom želimo da brojnim Beograđanima i Beograđankama, koji možda budu išli u šetnju Kalemegdanom ili po Kosančićevom vencu, pružimo nešto uzbudljivo i zanimljivo. Uz Betovenovu muziku želimo da im pružimo i radost, jer mislimo da je u trenucima pandemije upravo to važno", rekao je Luterori.


PROČITAJTE JOŠ...

EVROPSKI FESTIVAL ANIMIRANOG FILMA „BALKANIMA“ OD 20. DO 25. OKTOBRA


Svetlosne 3D instalacije, koje će biti projektovane od 29. do 31. oktobra od 17 do 22 sata, dva su nagrađena rada studentskih umetničkih timova, nastalih po uzoru na himnu slobode i vladavine ljudskih prava – Odu radosti, u okviru prvog Hakatona, nedavno održanog u organizaciji Austrijskog kulturnog foruma, i uz saradnju sa Laboratorijom interaktivnih umetnosti FDU.

Autor : Beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x