Otkazano 120.000 putovanja, još nema dogovora sa osiguravajućim kućama

Predsednik Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić izjavio je u Novom danu Nove S da još uvek nije postignut dogovor sa osiguravajućim kućama oko produženja polisa osiguranja.


On je naveo da su pojedina putovanja, ipak realizovana, i to pre svega u Tursku i Egipat, dok je Grčka zemlja sa najvišim brojem nerealizovanih putovanja.


Zbog ovog problema, prema rečima Seničića do sada je otkazano 120.000 putovanja, na kojima je trebalo da putuje 300.000 građana.


PROČITAJTE JOŠ...

RUŽA RUPIĆ ZA GLEDAJ.RS OTKIRIVA TOP 5 DESTINACIJA U SRBIJI


"Pregovori i dalje traju. Pokušavamo da dogovorimo sa svim osiguravajućim kućama, a ima ih šest koje su radile i izdavale ovu vrstu osiguranja, da se produže postojeće polise aneksima do kraja ove ili početka sledeće godine. To radimo kako bi dobili na vremenu da sa novim ministarstvom radimo na izmeni Pravilnika o garancijama za putovanja, jer u ovim uslovima iznosi za garancije su preveliki", naveo je Seničić.


Tokom protekle i ove nedelje traju pregovori između predstavnika osiguravajućih kuća i predstavnika agencija, koji traže produženje roka polise osiguranja do kraja godine. Pošto su mnogim agancijama licence istekle, ne mogu da dobiju polisu osiguranja.Autor : NovaS

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x