Ovo su najčešće svađe parova, a evo šta se krije iza njih

Da li ste ikad za vrme ili nakon neke uobičajene svađe s partnerom pomislili zašto se uopšte svađate zbog takve gluposti ili sitnice i zapitali se postoji li neki drugi razlog, a koji ne spominje niti jedan od vas.

Voditeljka popularne Britanske emisije This morning Holly Willoughby kaže da se sa svojim suprugom Danom često tako svađa oko toga ko će uzeti daljinski i odlučiti šta će se gledati, ali ona misli da je to klasična borba za moć.

S tim se slaže i britanska stručnjakinja za seks i odnose Kate Taylor koja navodi neke najčešće primere svađa parova u kojima pravi problem nije zaista taj o kojem se govori, prensi Klix.ba

U kući vam je prevruće ili prehladno


Mislite da je svađa vezana za udobnost, ali zapravo je reč o hormonima. Studije kažu da žene zbog većeg nivoa estrogena preferiraju da borave u nešto toplijim prostorijama, pa je za većinu temperatura idealna kad dosegne 24 ili 25 stepeni, dok je muškarcima u proseku najugodnije na 21,5 stepen.

"Pristanite na kompromis i postavite temperaturu na 22 stepena, da nikom ne bude baš neudobno", savetuje Taylor.

Uvijek upaljena svetla


Mislite da je svađa u vezi bespotrebnog rasipanja, a pravi je razlog to što neko od vas misli da mora biti 'onaj odrasli' u vašoj vezi. Dok je obično jedna osoba u vezi uvek bezbrižna, drugi o svemu vodi računa i misli, pa ni ne stigne biti zabavna. Prepoznajete li se u kojoj od tih uloga?

"Taj osećaj ispravite tako da ravnomerno podelite poslove. Pustite nekad i brižnog partnera da se pobrine za račune: kad vidi koliko zapravo plaćate struju, sam će početi da gasi svetlo", kaže Taylor.

Punjenje mašine za posuđe ili pranje


Mislite da je svađa oko prljavog posuđa, a stvarno se radi o tome što se on/ona prave nesposobni. Ako se redovno svađate ko će staviti suđe u mašinu i to uvek vi napravite jer ste u tome 'bolji', velike su šanse da se partner ili partnerka samo prave nesposobni.

"Svaki put kad nešto loše naprave, zamolite ih da ponove. Pa opet. Na kraju će to raditi brže nego vi ikad", rekla je terapeutkinja.

Bacanje smeća


"Mislite da je svađa oko smeća, a radi se o motivaciji. Često što više nekog na nešto podsećamo, to on brže to isto zaboravlja. Naime, kako bi održali motivaciju za obavljanje dosadnih zadataka, ljudi moraju verovati barem da sami odlučuju kako će i kada to nešto napraviti."

"Prestanite s organizovanjem. Neka vaš partner preuzme potpunu odgovornost nad svojim poslovima i pokušajte se u njih što manje mešati i komentarisati kako ih obavlja", poručila je Taylor.


Foto: PixaBay

Autor : Gledaj.rs/Klix.ba

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x