Pištaljka: Grad Beograd odbio da podrži projekat istraživanja korupcije jer 'nije u javnom interesu'

Gradske vlasti Beograda su po osmi put odbile da finansijski podrže projekat istraživanja korupcije i sukoba interesa u gradskoj upravi sa obrazloženjem da "takav projekat nije u javnom interesu", saopštio je portal Pištaljka.
Po navodima portala, komisija koja je odlučivala o dodeli sredstava većinom glasova nije podržala predlog projekta uz obrazloženje da se "ne ostvaruje u celosti kriterijum predviđen u članu 18 Pravilnika i to mera u kojoj je predložena projektna aktivnost podobna da ostvari javni interes u oblasti javnog informisanja".

Pištaljka je prenela da su s druge strane, sredstvima iz gradskog budžeta podržani projekti izdavača dnevnih novina Informer, dnevnih novina Alo kao i projekat televizije Hepi.

"Od 84,7 miliona dinara, koliko je ove godine iz budžeta namenjeno za podršku informisanju u javnom interesu, 17,5 miliona dobili su projekti koji već po nazivu služe promociji vlasti", naveo je portal.

Pištaljka je prenela da će sa pet miliona dinara biti podržan projekat "Budžet je dokaz brige o ljudima" reklamne agencije "Info IT medija", inače firme-ćerke "Insajder tima" koji izdaje dnevne novine Informer.

Projekat dnevnih novina Alo pod nazivom "Beograd grad budućnosti" podržan je takođe sa pet miliona, a projekat "Srećno srce Beograda" televizije Hepi sa 2,5 miliona dinara.

Portal je preneo i da je komisija ocenila da je projekat kompanije Politika a.d. finansijski održiv, te mu dodelila 1,4 miliona dinara, iako je ta kompanija već pet godina u blokadi za iznos od dva miliona evra.

"Kriterijume komisije koju je imenovala gradska vlast u potpunosti ispunjava i javnosti nepoznati portal 'Glas nacije' koji uglavnom preuzima sadržaj drugih medija i koji je za to ove godine dobio četiri miliona dinara. Od svog osnivanja 2018. godine, ovaj portal je dobio ukupno 17,6 miliona dinara državne pomoći na medijskim konkursima u Beogradu, Novom Sadu, Rumi, Bačkoj Palanci i Bajinoj Bašti", naveo je portal.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x