PKS: Kulinarski spektakl Food Vision na ovogodišnjem sajmu Wine Vision

 Na Beogradskom sajmu će se, od 16. do 19. novembra, u okviru regionalnog vinskog sajma "Wine Vision by Open Balkan", održati i kulinarski spektakl - "Food Vision", objavila je danas Privredna komora Srbije (PKS).
Istaknuto je da će to biti prilika da se posetioci, uz vrhunska vina, upoznaju sa tradicionalnim ukusima i gastronomskima osobenostima Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

"Hala 5 će tokom četiri sajamska dana biti centar okupljanja vinskih i gastronomskih stručnjaka, vrhunskih profesionalnih i najperspektivnijih mladih kuvara iz zemalja regiona koji će se nadmetati u brojnim kategorijama pod budnim okom renomiranih internacionalnih sudija i posetilaca", kazao je pomoćnik generalnog sekretara Vlade Srbije na prezentaciji "Food Vision" u PKS Danijel Nikolić.

Prema njegovim rečima, glavni zadatak je da se predstavi region Otvorenog Balkana kao jedinstvenu turistička, kulturna i geografska destinaciju s ciljem da se poveća broj turista i unapredi slobodan protok ljudi, usluga i kapitala.

Osim takmičenja, kako je dodao, posetioci će moći da uživaju u brojnim prezentacijama i masterclass sesijama najpriznatijih i najcenjenijih šefova kuhinja.

"Food Vision" će se realizovati u dve tematske celine.

"U pitanju su takmičarski program profesionalnih kuvara i revijalna izložbena postavka zemalja učesnica u Hali 5, i izložbena postavka komercijalnih izlagača HoReCa programa sa akcentom na industriju hrane i profesionalu opremu i usluge u sektoru ugostiteljstva", objasnio je Nikolić.

Prema njegovim rečima, u saradnji sa strukovnim udruženjem mladih kuvara - Junior Chef Club, biće organizovan i dolazak učenika iz srednjih ugostiteljskih škola, zatim, takmičenja profesionalnih kuvara, kao i nadmetanje u kulinarskim veštinama za predstavnike medija i članove diplomatskkog kora.

Sajam "Wine Vision by Open Balkan" prvi put je organizovan u septembru prošle godine, uz učešće više od 20 zemalja, 350 vinarija i 30.000 posetilaca iz celog sveta.

Ova manifestacija održana je pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Serverne Makedonije i Albanije.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x