Porfirije: Srpski narod na Kosovu ima pravo da na svojoj zemlji živi u miru i razumevanju sa drugima

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije izjavio je večeras da je srpski narod na Kosovu i Metohiji ima i potrebu i pravo da živi na svojoj zemlji u miru i međusobnom razumevanju sa drugima.
Patrijarh je na molebanu u hramu Svetog Save u Beogradu rekao da srpski narod na Kosovu i Metohiji ima pravo da ne bude proganjan, da im se ne otima imovina, da im se ne spaljuje letina, da im se ne ruše groblja, kao i da im niko ne ubija decu, prenela je SPC u saopštenju.

"Oduvek na Кosovu i Metohiji, na zemlji koja je naša slava i naš krst, ali i naše vaskrsenje, naš narod živi sa drugim narodima i uvek je znao da živi zajedno sa tim narodima, da poštuje sve ono što su običaji, što je vera, što je biće tih naroda, ali isto tako je uvek imao potrebu da - u najmanju ruku, ako ne prožimajući se sa tim narodima - živi pored njih", rekao je Porfirije.

Kako se dodaje u saopštenju SPC, patrijarh će svakog dana, do nedelje 4. juna, sa početkom u 18 časova u hramu Svetog Save pred moštima svetog vladike Nikolaja služiti moleban za blagosloveni mir među ljudima i mir na Kosovu i Metohiji.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x