Posle privodjenja umro osumnjičeni za napade nožem u Kanadi u kojem je ubijeno 10 ljudi

 Nekoliko sati nakon što je priveden, poslednji osumnjičeni za smrtonosne napade nožem u kanadskoj pokrajini Saskačevan u kojima je ubijeno 10, a ranjeno 18 osoba, umro je u bolnici.

Policijski zvaničnik je rekao da je 32-godišnji Majls Sanderson umro od povreda koje je sam sebi naneo juče pošto ga je policija prisilila da u ukradenim kolima skrene s autoputa u Saskačevanu.

Drugi zvaničnici su odbili da govore o tome kako je umro ali su izrazili olakšanje da ni poslednji osumnjičeni za ubistva nije više u bekstvu.

"Večeras naša provincija kolektivno oseća olakšanje", rekla je sinoć na konferenciji za novinare Ronda Blekmor, komandant Kanadske kraljevske policijske konjice u Saskačevanu.

Drugi osumnjičeni za ubistva izvršena u nedelju rano ujutro, Majlsov 30-godišnji brat Demijen Sanderson, pronadjen je mrtav sutradan, blizu mesta krvavih napada nožem. U tom naselju živi starosedelačka zajednica, a obojica u bili stanovnici tog mesta.

Blekmor je rekla da je Majls Sanderson opkoljen ubrzo nakon što je policija dobila dojavu da čovek sa nožem vozi ukradeno vozilo. Ona je rekla da je policija priterala Sandersonovo vozilo da skrene s puta. Vozilo je uletelo u jarak. Priveden a nož je pronadjen u tom vozilu, rekla je ona.

Ona je dodala da je Sandersonu pozlilo kad ga je policija privela, da su pokušali reanimaciju pre nego što je stigla Hitna pomoć i da su ga bolničari prebacili u bolnicu gde je utvrdjena smrt.

Rekla je da su pokušali sve mere za spasavanje života koje su bili u stanju da preduzmu pre dolaska hitne pomoći. Nije navela uzrok smrti.

Osumnjičeni je umro dva dana pošto je pronadjeno telo Demijana Sandersona u polju blizu mesta napada. Policija istražuje da li je Majls Sanderson ubio svog brata.

Blekmor je rekla da će u situaciji kada su mrtva obojica napadača, vlasti teško moći da ustanove šta je podstaklo napade.Foto: pixa bay

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x