Potražnja za privatnim avionima u Rusiji porasla zbog bogataša koji žele na odmor

Potražnja za privatnim avionima u Rusiji skočila je za 32% jer bogati Rusi ne žele da svoj odmor provedu kod kuće. Privatni avioni najčešće lete u Nicu, Majorku, Ibizu i Malagu.


Direktorka luksuzne putničke kompanije Ielena Stepnovaia znala je da mora da deluje brzo kada je pandemija koronavirusa pogodila Rusiju, zatvarajući granice i dovodeći komercijalni avio-prevoz do  zastoja.Zajedno sa svojim kolegama iz privatne čarter kompanije Sirius Aero, odlučila je da izbegne ograničenja nudeći bogatim Rusima pojedinačna ili „shuttle“ sedišta na privatnim avionima do popularnih destinacija, uključujući Courchevel, Milano i jug Francuske, za između 2.000 i 10.000 evra karta.


„Usluga Shuttle Up, kako smo je nazvali, zaista je pomogla mnogim kupcima i u tom procesu je ojačala našu kompaniju“, rekla je Stepnovaia, za Moscow Times.Ruski komercijalni letovi do Evrope uglavnom obustavljeni, sem u slučaju Grčke i Velike Britanije. Međutim, Rusi su pronašli način kako će ipak posetiti omiljena odmarališta.


Saobraćaj privatnih aviona ne potpada pod rusko i vazduhoplovno zakonodavstvo EU, što omogućava Rusima sa dozvolom boravka u EU ili drugim pasošem da lete do inače zatvorene zemlje, što oni obilato koriste.


„Privatni avioni rešavaju problem ograničenih letova za Evropu i na druge destinacije“, rekao je Jevgenij Bikov iz privatne turističke kompanije Iour Charter.

„Kako se približavamo letu, primetili smo porast zahteva od 50% za privatnim letovima u poređenju sa  2019. godinom i to uglavnom za letovima ka zapadnoj Evropi. Potražnja često zapravo premašuje mogućnosti da se leti u inostranstvo “, dodao je on

I Stepnovaja i Bikov rekli su za Moskow Today da se privatni avioni najviše šalju u Nicu, Majorku, Ibizu i Malagu.

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x