Predstavnički dom u ponedeljak prosleđuje Senatu optužnicu protiv Trampa, suđenje u utorak?

Američki Predstavnički dom u ponedeljak će Senatu dostaviti predlog za opoziv bivšeg predsednika Donalda Trampa optužujući ga za podsticanje na pobunu.


Predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi planira da u ponedeljak prosledi Senatu rezoluciju o opozivu bivšeg predsednika Donalda Trampa čime bi započeo sudski roces protiv njega. Tu informaciju potvrdio je lider većine senata  Čak Šumer."Predstavnički dom će proslediti optužnicu Senatu koji će održati suđenje o opozivu Donaldu Trampu. To će biti puno i fer suđenje", rekao je Šumer tokom obraćanja u Senatu.


Prema pravilima Senata, suđenje bi trebalo da počne u 13:00 po lokalnom vremenu, na dan prosleđivanja optužnice gornjem domu Kongresa, osim ako je reč o nedelji, a to bi značilo u torak.Tramp je prvi predsednik koji je opozvan dva puta i prvi kojem će biti suđeno nakon što je napustio položaj, prema pisanju CNN-a lider republikanaca u Senatu Mič Mekonel traži odlaganje suđenja za sredinu februara kako bi se Trampov tim pripremio.


Foto: PixaBay

Autor : Gledaj.rs/Agencije

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x