Preporuka epidemiologa: Nositi maske na šetalištima

U poslednja 24 sata u Srbiji je testirano 5.746 ljudi, a koronavirus je potvrđen kod njih 122. Borbu sa kovidom 19 izgubile su još 2 osobe. Od početka epidemije preminulo je 778 ljudi. Hospitalizovano je 408 osoba, a na respiratorima su 24 pacijenta.


Doktor Predrag Kon naglašava da je preporučeno da se maske nose i na otvorenom, čak i na šetalištima kao što je Knez Mihailova ulica u Beogradu. Iako mediji prenose da stav epidemiologa da kada bi svi koristili maske nijedna druga mera ne bi bila potrebna, da se prvo uspori, a onda i zaustavi širenje virusa, SZO ima drugačiji stav.


PROČITAJTE JOŠ...

SRBIJA UŠLA U CRVENU KORONA ZONU

Naime, stav SZO je da je nošenje maski samo deo seta mera, uz fizičku distancu, redovno pranje ruku, dezinfekciju... Iz SZO su ranije upozorili na pravilnu upotrebu maski.

Zbog rasta broja zaraženih u Srbiji, od ponedeljka je Beogradska arena spremna za prijem obolelih od kovida-19. 

Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je juče da u Srbiji nema razloga za uvođenje vanrednog stanja ili policijskog časa.

U Sloveniji će od danas biti uveden policijski čas u trajanju od 21 sat do šest sati ujutru. Na snagu stupa i zabrana okupljanja više od šest osoba, umesto dosadašnjih 10, prenosi agencija STA.Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x