Princ Čarls postao modni dizajner-

Britanski prestolonaslednik, princ Čarls, koga su muški magazini mnogo puta proglašavali najbolje odevenim muškarcem na svetu, predstavio je svoju kolekciju odeće.
Kako prenosi portal noob.ba, za naslednika britanskog trona mnogi kažu da je ikona stila, pa ne čudi što je 71-godišnji princ od Velsa odlučio da na svoj način zagazi u dizajnerske vode.Svetu je predstavljena kolekcija Modern Artisan koju čini 18 luksuznih odevnih predmeta, deset ženskih i osam muških od najkvalitetnijih prirodnih materijala, a napravljenih prema načelima održivosti koji princ zagovara u svim područjima života.

Kada je odeća u pitanju, kako je rekao britanskom Vogu, njega užasava "brza moda", gde se odeća naveliko kupuje i baca. Rekao je da on više voli da popravlja i prepravlja, nego da baca stvari iz ormara, a da je tako, dokaz su i fotografije snimljene proteklih desetak godina na kojima princ nosi samo dva ista kaputa.

Kaputi, jakne, sakoi, košulje i pantalone iz kolekcije nastali su kao deo projekta Modern Artisan koji je finansirala organizacija The Prince's foundation u saradnji s italijanskim Yooh Net-A-Porterom, putem čijih će onlajn stranica odeću s potpisom britanskog princa moći i da kupe zainteresovani.

Ideja ove dugoročne saradnje je da se ojačaju tradicionalne veštine u proizvodnji odeće i u Velikoj Britaniji i u Italiji.

Sva zarada od odevnih predmeta "napravljenih da traju celi život i duže" biće uložena u programe obrazovanja mladih ljudi u području tekstila kroz Prince's foundation.

Autor : Tanjug

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x