Pritvor bivšem rektoru kragujevačkog Univerziteta osumnjičenom za korupciju

 Bivšem rektoru Univerziteta u Kragujevcu Nebojši Arsenijeviću, koji je uhapšen zbog trgovine uticajem, odredjen je pritvor, potvrdjeno je danas agenciji Beta u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Arsenijeviću je odredjen pritvor zbog "postojanja okolnosti koje ukazuju da će ukoliko se nadje na slobodi, ometati postupak uticajem na svedoke".

Dnevni list Danas preneo je ranije, pozivajući se na izjavu Arsenijevićevog advokata, da je bivšem rektoru odredjen pritvor u trajanju od 30 dana.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu su naveli i da bivšem dekanu Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu Predragu Čanoviću, koji je kao i Arsenijević uhapšen zbog sumnje na korupciju, nije odredjen pritvor jer "nisu postojale okolnosti" za uvodjenje te mere.

Bivši rektor Univerziteta u Kragujevcu i bivši dekan Fakulteta medicinskih nauka u tom gradu uhapšeni su u sredu zbog trgovine uticajem, odnosno zloupotrebe službenog položaja.

Arsenijević je osumnjičen da je posredovao da Čanović i nastavnici koje je angažovao na realizaciji nastave i lica koja su odgovorna za stručne i administrativno-tehničke poslove na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu, protivno propisima izvrše upis 45 kandidata, državlјana Hrvatske, održe nastavu i izdaju diplome za 44 predmetna studenta.

Bivši dekan Fakulteta medicinskih nauka osumnjičen je da je omogućio da se studentima iz Hrvatske izdaju diplome iako nisu izmirili finansijske obaveze koje su imali kao strani studenti.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x