Problemi Silicijumske doline: "Mi ne radimo od kuće, već samo živimo na poslu"

Više od dve trećine tehnoloških radnika Silicijumske doline oseća se više "pregorelo" u odnosu na period kada su radili iz kancelarije, piše Biznis insajder.


Anekta je, kako prenosi Startit,  sprovedena na aplikaciji za ćaskanje Blajnd, a ispitana su 3.023 zaposlenih u kompanijama kao što su Amazon, Majkrosoft, Gugl i Fejsbuk. Čak 68 odsto njih je izjavilo kako ih je istrošio rad od početka pandemije.


Čini se da je najgora situacija u Fejsbuku i Guglu, gde je 81, odnosno 79 odsto radnika izjavilo kako radi mnogo više nego što je to bio slučaj prošle godine.


PROČITAJTE JOŠ...

Kolike su plate u Nemačkoj? Sada imamo precizne podatke


Ne samo da je procenat zaposlenih koji se ovako osećaju veoma veliki, već je zabeležen i rast njihovog broja. Blajnd je u februaru sproveo sličnu anketu, a tada je od 3.921 ispitanika njih 61 odsto odgovorilo da je sagorelo od rada. Kao razloge su najčešće navodili preveliku količinu posla, nedovoljne nagrade, i manjak kontrole koju imaju nad svojim radom.


U još jednom istraživanju Blajnda, koje se bavilo balansom između privatnog i poslovnog života, više od pola od 5.500 ispitanika izjavilo je da je ovaj balans narušen od početka pandemije.

"Nekada je postojala razlika između posla i života kod kuće, ali je ona sada nestala. Mi ne radimo od kuće, već samo živimo na poslu", izjavio je radnik Gugla.

Autor : StartIt

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x