Prodaja vikendica više nego duplirana: Jedno mesto obara sve rekorde

Više nema sumnje da su vikendice među najtraženijim nekretninama u Srbiji i da tražnja za ovom vrstom smeštaja nesumnjivo znatno brže raste od prodaje stanova, prenosi Blic.


Najnoviji podaci Republičkog geodetskog zavoda pokazuju da je u trećem kvartalu ove godine prodaja vikendica i više nego duplirana u odnosu na isti period lane.


Za pomenuta tri meseca u Srbiji je prodato 454 vikendice, a u istom periodu prošle godine 225. Iako bi mnogi očekivali da je prodaja bila najintenzivnija na srpskim planinama, jezerima i poznatijim odmaralištima, trend je zapravo suprotan.


Tako je zapažen rast broja prometovanih vikendica u blizini mesta stanovanja. Izgleda da su iskustva sa početka pandemije korona virusa navela ljude na kupovinu nekretnine koja će im biti alternativna lokacija za "beg iz grada".


Rekord u prodaji vikendica drži glavni grad


Najviše vikendica prodato je u Beogradu - 45. Na drugom mestu se nalazi Novi Sad, gde je zabeležen i najveći skok. Naime, u trećem kvartalu 2020. u novosadskom regionu pazareno je 35 vikendica, dok je u ovom periodu prošle godine prodato samo 8 objekata, što je rast od 4,5 puta. Po 5 vikendica prodato je u Nišu i Kragujevcu.


Posmatrano po opštinama najviše vikendica u prvoj polovini ove godine prometovano je na teritoriji opštine Inđija (98), Beočin (45), Novi Sad (33), Grocka (29), Sremski Karlovci (28).


Autor : Blic

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x