PU: Primljeno 34.753 prijave za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2021.

Poreska uprava Srbije objavila je danas da je primila ukupno 34.753 prijave za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2021. godinu.
Obavezu prijavljivanja godišnjeg poreza na dohodak, imali su građani koji su u 2021. godini ostvarili dohodak veći od 3,26 miliona dinara, odnosno veći od trostruke prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u Srbiji u toj godini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, navedeno je u saopštenju.

Elektronskim putem, preko portala Poreske uprave, primljeno je 43 odsto prijava.

Najviše prijava podneto je od fizičkih lica sa teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Beograd - ukupno 22.978 prijava, zatim sa teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Novi Sad – 7.010 prijava i teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Кragujevac – 2.740 prijava.

Od sto najvećih prijavljenih prihoda, 69 odsto pripada obveznicima sa teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Beograd (88 lica su domaći državljani, a 12 su strani državljani).

Najčešće prijavljivana zanimanja su menadžer, direktor, inženjer, ekonomista, pravnik, dok je 91 odsto prijavljenih muškog pola.

Prijavljeni prihodi za prvih sto podnosilaca poreskih prijava sa najvećim iskazanim prihodima kreću se u rasponu od oko 100 do oko 2.115 miliona dinara, objavila je Poreska uprava.Foto: pixa bay

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x