Raste broj zaraženih: Medicinski deo kriznog štaba tražio skraćivanje rada ugostiteljskih objekata na 18 časova

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je za 24 sata od kovida 19 preminulo 27 osoba. Potvrđeno je 5.613 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U bolnicama je 5.317 ljudi, a na respiratorima 182 pacijenta


Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon izjavio je da je u borbi protiv korona virusa glavno sprečavanje kontakata i uvođenje strože kontrole obolelih kojima je određena kućna izolacija. Kaže da broj novoobolelih pokazuje da mere dosad nisu dovoljno ozbiljno shvaćene.


On je istakao da se medicinski deo kriznog štaba več neko vreme zalaže za skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata, pre svega noćnih klubova, koji predstavljaju najkritičnija mesta za zaražavanje.


- Radno vreme je skraćeno, a mi smo bili i oštriji i tražili skraćenje do 18 sati. Cilj je spasiti živote i obezbediti normalno funkcionisanje zdravstvenog sistema koji je ozbiljno napadnut. Zato nam je važna kovid-bolnica u Batajnici, čijom će se izgradnjom znatno rasteretiti zdravstveni radnici, ali i pacijenti – rekao je dr Kon za emisiju „Pravac“, a prenose Novosti.


Od početka pandemije u Srbiji je od virusa kovid-19 obolelo ukupno 92.375, a preminulo 1.054 osoba

Autor : Gledaj.rs/Agencije

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x