Ružić otvorio 24. republičku domijadu, učestvuje 300 učenika iz cele Srbije

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić otvorio je danas u Beogradu 24. republičku domijadu u oblasti kulturno-umetničkog stvaralaštva na kojoj učestvuje 300 srednjoškolaca iz učeničkih domova iz cele Srbije.
Kako se navodi u saopštenju, Ružić je na otvaranju u Malom pozorištu "Duško Radović" istakao da je reč o značajnoj i tradicionalnoj manifestaciji koja okuplja talentovane, kreativne i perspektivne srednjoškolce iz čitave Srbije.

"U ova tri dana, koliko traje Domijada okupljeni učenici imaće priliku da pokažu svoja znanja, umeća i kreativnost u oblasti kulturno-umetničkog stvaralaštva. Pored takmičenja u plesu, učenici iz različitih domova nadmetaće se i uporedjivaće svoje talente iz oblasti likovnog i literarnog stvaralaštva", kazao je on.

On je naveo da će tradicionalni susreti domova srednjoškolcima pomoći da upoznaju jedni druge, ali i da razvijaju timski i takmičarski duh.

"Kroz ovo takmičenje ujedno ćete naučiti kako da saradjujete, komunicirate, dajete sve od sebe, prevazidjete tremu i naravno da poštujete druge takmičare", rekao je Ružić.

Domaćin republičke domijade ove godine je Učenički centar "Beograd".

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x