SANU: Primitivni ton mržnje u objavi hrvatske Akademije

Izvršni odbor (IO) Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) sopštio je danas da su "uprkos iskustvu, članovi SANU zatečeni primitivnim tonom mržnje u objavi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) 'Prilozi za zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa prilikom pregovora Republike Hrvatske sa Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom u pogledu njihova ulaska u Europsku Uniju'".

"Bez iluzija da će se iko od onih u medjunarodnoj zajednici koji su nas neumorno podučavali novim civilizacijskim vrednostima oglasiti povodom ovog huškačkog političkog pamfleta, sami, upravo iz poštovanja prema svim žrtvama 'logora smrti', nećemo ulaziti u obezvredjeni prostor replike sa onima koji besramno koriste izraz 'jasenovački mit'. Ali je dobro i korisno da znamo šta misle", naveo je IO SANU.

U objavi HAZU se navodi da "treba prestati s poticanjem neprijateljstva prema Hrvatskoj i progonom hrvatskih državljana uz odricanje od velikosrpske propagande-pitanje Bunjevaca, jezika, jasenovački mit, odnos prema bl. Alojziju Stepincu i drugo".


foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x