Selaković povodom Dana Afrike: Srbija iskren i posvećen partner afričkim zemljama

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković uputio je čestitku povodom Dana Afrike, navodeći da je Srbija iskren i posvećen partner afričkim zemljama i narodima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Selaković je istakao spremnost Srbije za produbljivanje i intenziviranje svestranih veza sa afričkim zemljama, navodi se.

On je, kako se navodi, ukazao da se u Srbiji Dan Afrike tradicionalno obeležava kao Dan prijateljstva sa narodima Afrike i da time Beograd nastoji da istakne važnost očuvanja saradnje sa afričkim zemljama.

U čestitki koju je stalnim delegacijama afričkih zemalja pri Unesku distribuirala Stalna delegacija Srbije, Selaković je naveo da Beograd snažno ohrabruje podršku te organizacije Africi i da duboko veruje da njen "prioritet Afrika" doprinosi ne samo daljem razvoju i napretku afričkih zemalja, već i dobrobiti Uneska, piše u saopštenju.

"Srbija snažno podržava sve inicijative koje su usmerene ka osnaživanju kulturnih, ekonomskih i političkih veza sa afričkim zemljama, na bilateralnom i multilateralnom nivou. Sa posebnim uvažavanjem stavljam akcenat na Unesko, koji našoj saradnji, utemeljenoj na principima solidarnosti, tolerancije i međusobnog uvažavanja, pruža znatan prostor za dalje unapređenje", naveo je šef srpske diplomatije.

Selaković je u čestitki naveo i da će program stipendija za mlade iz afričkih zemalja za studiranje na univerzitetima u Srbiji biti proširen, dodaje se.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x