Sloga: Potrebna ozbiljna istraga o poslovanju JKP Gradska čistoća

Udruženi sindikati "Sloga" saopštili su danas da je direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić izgubio spor koji je pokrenuo protiv predsednika tog sindikata i poslanika Željka Veselinovića zbog povrede časti i ugleda, i ocenili da bi trebalo da bude pokrenuta ozbiljna istraga o nabavci 50 tablet uredjaja za to preduzeće.

Popadić je Veselinovića tužio da mu je narušio čast i ugled tako što je preko društvenih mreža kritikovao javnu nabavku 50 tablet uredjaja sa pripadajućim programom i futrolom, po kome jedan uredjaj košta 28.000 evra, zahtevajući isplatu 475.000 dinara ili da mu se predsednik sindikata "Sloga" javno izvini preko društvenih mreža i medija.

U saopštenju sindikat "Sloga" naveo je da je Viši sud u Beogradu potvrdio da su tačne objave Veselinovića koje je iznosio kao predsednik sindikata i bivši odbornik u Skupštini Beograda, da je Popadić u proseku plaćao 32.000 evra po tabletu, kada se uračuna i PDV, zajedno sa futrolama i programima.

"Nastavićemo sa iznošenjem činjenica o poslovanju komunalnih preduzeća u Beogradu, o čemu se ćuti ili šapuće medju radnicima koji rade u teškim uslovima i nemaštini dok im se rukovodstva preduzeća bahate, rasipaju novcem i preko noći bogate", naveo je sindikat.

U saopštenju "Sloge" rečeno je da je Popadić "poznat kao čovek koji je otpuštao sindikalne predstavnike koji su kritikovali njegov rad, i tražili bolje uslove i veće plate".Foto:PIxa bay

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x