Srpska lista: Osuda svakog vida ugrožavanja bezbednosti, ne nasedati na provokacije Prištine

Srpska lista saopštila je danas da osuđuje svaki vid ugrožavanja bezbednosti "bez obzira sa koje strane dolazi" i pozvala građane da ne nasedaju "na provokacije vlasti iz Prištine".

U saopštenju je ocenjeno da vlasti u Prištini "nastoje da naš narod na severu (Kosova) predstave kao negativce, i sebi stvore alibi za nasilne upade i maltretiranje, od Štrpca do severa Kosova i Metohije".

Dodaje se da "u srpskim sredinama nema tenzija i sukoba, a Srbi sa Albancima, Bošnjacima, Gorancima, Romima i ostalima žive u miru"

Ocenili su da "to ne odgovara Prištini" koja, kako su ukazali, "skoro svakodnevno u čisto srpske sredine šalje naoružanealbanske specijalce naoružanekoji onda maltretiraju građane, i stvaraju haos".

"Poštovani građani, razumejući sve što nam se dešava nedeljama unazad, mi moramo da sačuvamo mir i prisebnost, kako bi opstali i ostali na ovim prostorima i zato vas pozivamo na uzdržanost"

Kosovska policija saopštila je prethodno danas da su njeni pripadnici, dok su aktivirali patrolni čamac u jezeru Gazivoda napadnuti oružjem i da nije bilo povredjenih.

Potom je ministar unutrašnjih poslova Kosova, Dželjal Svečlja ocenio da iza napada na pripadnike kosovske policije "stoje kriminalci koje štite odredjene srpske strukture".Foto: pixa bay

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x