Stanovnici niškog naselja Delijski vis najavili blokadu pruge zbog komunalnih problema

 Stanovnici niškog naselja Delijski vis najavili su danas da će blokirati pružni prelaz u tom delu grada na 24 sata ili duže, ukoliko im nadležni u gradu u roku od 15 dana ne odgovore kada će početi da rešavaju brojne komunalne probleme u naselju.

Neki od problema su neasfaltirane i neosvetljene ulice i nedovoljan kapacitet kanalizacije zbog čega su posle svake veće kiše ulice poplavljene, a u pojedinim se oseća veoma neprijatan miris.

Žitelji Delijskog visa juče su u znak upozorenja na jedan sat blokirali sabraćaj na raskrsnici ulica Marina Držića i Svrljiškog partizanskog odreda.

Jedan od organizatora blokade Dejan Veličković kazao je za medije da su se obraćali za pomoć svim nadležnim institucijama u gradu, ali da odgovor nisu dobili.

"Obraćali smo se gradonačelnici Dragani Sotirovskoj, predsedniku Opštine Palilula, predsedniku (Srbije Aleksandru) Vučiću. Iz njegovog kabineta nam je stigao odgovor da će problem proslediti nadležnima u Nišu, ali od tada ništa. Sami čistimo kad nastane šteta od poplava, sami zatrpavamo rupe u neasfaltiranim ulicama", istakao je Veličković.

Prema tvrdnjama građana, u naselju postoji veliki problem s kanalizacijom tako da stanovnici Ulice Šabana Bajramovića zbog neprijatnog mirisa tokom leta moraju da nose zaštitne maske kada izađu iz svojih kuća.

Stanovnici Delijskog visa su naveli da su obećanja da će njihovi problemi biti rešeni dobijali uvek pred izbore, da su tada viđali i po neki bager u naselju, ali bi se na tome sve završavalo.  

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x