SUD NALOŽIO LJUBAVNICI DA PLATI 560.000 DOLARA ODŠTETE ZAKONITOJ ŽENI LJUBAVNIKA

Kineski sud je nedavno doneo kontroverznu presudu, naloživši ženi da plati 3,79 miliona juana (560.000 dolara) ženi svog ljubavnika, jer njihova veza nije bila priznata zakonom.


U nedavnom slučaju u Kini žena je tužila ljubavnicu svog muža i zatražila da vrati svu materijalnu imovinu koju joj je dao tokom njihove afere. Sud je stao na stranu žene i naložio ljubavnici da plati ogromnih 3,79 miliona juana ženi svog ljubavnika.


Prema dokumentima koje je objavio Narodni sud Zhuanghe u Liaoningu, na severoistoku Kine, žena po prezimenu Li  i njen muž Vang, bili su u braku od 1991. godine. Vang je 2008. godine započeo vanbračnu vezu sa drugom ženom, koju je sud obeležio  pseudonim Ksiaokia.

Pre nekoliko godina, Li je saznala za aferu svog muža, nakon što je otkrila da pozamašne sume novca odlaze na nečiji račun.

Vang je priznao svoju aferu, rekavši svojoj supruzi da je on zapravo ima i desetogodišnjeg sina sa Ksiaokiom i da ih je godinama izdržavao.


Dokazi predstavljeni na sudu pokazali su da je Vang prebacio 1,47 miliona juana (217.700 dolara) svojoj ljubavnici između 2013. i 2020. godine, da joj je kupio dva stana u ukupnoj vrednosti od 1,45 miliona juana (214.700 dolara) i da joj je takođe poklonio automobil u vrednosti od 870,000 (128,800dolara)


Ksiaokia je tvrdila da nikada nije znala da je Vang oženjen i da je novac koji je dobijala od Vanga tokom godina išao na izdržavanje dece, ali je sud utvrdio da se u ovom slučaju radi o vlasništvu nad imovinom, a ne o izdržavanju dece.


Kineski zakon kaže da nijedna strana u braku ne može da troši zajedničku imovinu para bez pristanka druge, a pošto Li nikada nije dala saglasnost za Vangove „poklone“, Ksiaokia sada mora da vrati ukupno 3,79 miliona juana (560.000 dolara) žemi svog ljubavnika.


Sud je obavesti Ksiaokia da ona ima opciju da sad tuži Vang za izdržavanje dece, ali da je njihov odnos do ovog trenutka „protivan javnim običajima“ i da novac mora da vrati vangovoj zakonitoj ženi.

Autor : GLEDAJ.RS

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x