ŠTA JE SOBAR VIDEO: 259. PREMIJERA U OMLADINSKOM POZORIŠTU DADOV

Na sceni Omladinskog pozorišta DADOV , u ponedeljak, 19. 4. 2021. sa početkom od 18 časova održaće se premijera predstave "Šta je sobar video", najavili su iz pozorišta.


Režiju predstave kaja je rađena po tekstu engleskog pisca Džoa Ortona potpisuje Srđan Karanović , professor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beograda i nekadašnji član DADOVA.


Kostimografiju za predstavu uradila je Katarina Grčić Nikolić a scenografiju Saško Krstev.


Glavni događaj u ovoj urnebesnoj komediji engleskog pisca Džoa Ortona jeste pokušaj uglednog psihijatra da prikrije svoju preljubu koristeći se lažima , pri tom uplićući sebe i ostale aktere u sve veći haos, da bi na kraju bio primoran da ipak kaže istinu ne bi li spasao ne samo ne samo svoju karijeru ili brak već i dokazao sopstvenu uračunjivost.


Komad je pun histerije, nervoze, neuravnoteženosti, frurstriranosti, ugušenih i pritajenih strasti. Ova komedija sastavljena je od niza konfuznih situacija, zamena identitea, travestije , ucena, pretnji, seksualnih i psiholoških igrica, obogaćenih dosetkama na temu homoseksualizma, nimfomanije, incest i građanskog morala u Velikoj Britaniji.


Ono što je zajedničko svim likovima je zapravo prikriveno nezadovoljstvo sobom i svojim životom i potreba da se nešto promeni, praćena svešću o tome koliko su male šanse da se u tome uspe.


Igraju: Dušan Matejić, Ivana Dudić, Anita Stojadinović, Jelisaveta Koraksić, Stefan Radonjić, Brankica Sebastijanović i Bogdan Bogdanović.Foto: www.dadov.rs

Autor : GLEDAJ.RS

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x