Tržni centri ponovo mogu da rade, Kon: Maske obavezne i u baštama kafića

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, od posledica korona virusa preminulo još 35 pacijenata. Potvrđeno je novih 2.732 slučaja zaraze koronavirusom, od testiranih 10.898 uzoraka.


Od ukupnog broja novozaraženih, u Beogradu je zabeleženo 715 novih slučajeva, sledie Novi Sad 169, Niš 126, Kragujevac - 85, Valjevo - 57, Suboticia- 55, Pančevo i Smederevo - 51, Kraljevo - 72 i Leskovac - 65.


Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 642.208 osoba, a zabeleženo je 5.735‬ smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.


U skladu sa novom odlukom, zatvoreni i otvoreni tržni centri u Srbiji od danas ponovo mogu da rade od 06.00 do 22.00 pod posebnim merama.Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da  medicinski deo Kriznog štaba nije bio za to da se tržni centri  otvore odmah danas.


Upozorio je i da  zaštitne maske treba nositi i u baštama kafića, dok se ne konzumira piće. "Neka se niko ne iznenadi ako mu u bašti priđe komunalni milicajac i kazni", naveo je Kon za RTS.Direktor Kancelarije za IT i elektronsku upravu Mihailo Jovanović upozorio je  da su ponude nekih stranih i domaćih turističkih agencija stranim državljanima da se vakcinišu u Srbiji internet prevara.

"Nema mogućnosti da se preko bilo koje agencije zakaže vakcinacija u Srbiji", rekao je Jovanović  za RTS i naglasao da se ona može zakazati preko e-Uprave.


Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x