Tužilaštvo za Insajder: Provera krivičnih prijava protiv v.d. direktorke klinike Laza Lazarević

Tužilaštvo za organizovani kriminal proverava navode krivičnih prijava o finansijskim malverzacijama u Klinici za psihijatrihjske bolesti "Dr Laza Lazarević", piše danas Insajder.net.

To tužilaštvo je za Insajder navelo da postupa po pet krivičnih prijava protiv v.d. direktorke te klinike Ivane Stašević Karličić.

Za svaku od prijava, kako je dodalo tužilaštvo, Službi za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutršnjih poslova upućeni su zahtevi za prikupljanje obaveštenja i više urgencija.

Tužilaštvu su dostavljene tri anonimne krivične prijave protiv v.d. direktorke i dve prijave Štrajkačkog odbora sindikalnih organizacija Klinike.

Prva anonimna krivična prijava bila je 22. marta 2022, a poslednja prijava Štrajkačkog odbora 13. januara ove god, navelo je tužilaštvo i dodalo da su provere i dalje u toku.

Tužilaštvo je navelo da proverava navode krivičnih prijava u vezi sa zloupotrebama koje se odnose na finansijske malverzacije u Klinici

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić je u ponedeljak na konferenciji za medije pokazao anonimnu krivičnu prijavu protiv Stašević Karličić.

U toj prijavi je navedeno da je ona oštetila budžet za oko milion evra, tako što, iako je znala identitet pacijenata, upisivala ih je kao N.N. lica. Direktorka je u prijavi optužena i da je naplaćivala usluge koje ustanova nije pružala.

Stašević Karličić je podnela krivičnu prijavu protiv Panića zbog njegove tvrdnje o proneveri milion evra.

Deo zaposlenih na Klinici mesecima protestuje i traži smenjivanje direktorke koju optužuju za konstantan mobing, pritiske, neosnovano kažnjavanje, revanšizam, piše Insajder. Stašević Karličić je ranije odbacila sve optužbe.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x