U GSP 'Beograd' tramvaje vozi 112 žena, a deset od nedavno vozi i gradske autobuse

Da žene čak i preovladjuju kao vozači tramvaja žitelji glavnog grada su se već navikli, ali od nedavno i autobuse na nekoliko gradskih linija voze žene, kojih za sada prema podacima Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) "Beograd", ima ukupno deset.
Kako je agenciji Beta rečeno u Javnom komunalnom preduzeću GSP "Beograd", na poslovima vozača linijskog prevoza trenutno je zaposleno 112 žena, od čega je najveći broj njih - 102 zaposleno kao vozači tramvaja.

Na pitanje od kada je otvorena mogucnost da i žene mogu biti vozaci autobusa na gradskim linijama i kakvo je interesovanje za taj posao, iz GSP-a su odgovorili da se za poslove vozača autobusa, trolejbusa i tramvaja, "bez obzira na pol mogu javiti svi zainteresovani kandidati".

Uslov je isti za sve, da poseduju vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije i da ispunjavaju uslove predvidjene zakonom i Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova u JKP GSP "Beograd".

"Interesovanje žena za poslove vozača tramvaja znatno je veće, a samim tim i njihov udeo na ovim poslovima. Budući da je profesija vozača težak i odgovoran posao, njemu se pristupa profesionalno. Bez obzira na pol kolege se medjusobno podržavaju i zajedno čine tim koji doprinosi da javni prevoz u prestonici neometano funkcioniše", naveli su iz GSP-a.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x