U Kragujevcu raste broj inficiranih kovidom, skoro dupliran broj na dnevnom nivou za nedelju dana

 U Kragujevcu je u prethodne dve nedelje zabeležen rast broja inficiranih korona virusom a po podacima gradskog Doma zdravlja, u prethodna 24 časa potvrđeno je 56 slučajeva infekcije, skoro duplo više nego prošlog ponedeljka.
Portparolka te zdrastvene ustanove Danijela Petrović rekla je agenciji Beta da dnevno najmanje 100 osoba dolazi na preglede u kovid ambulantu.

Ona je kazala da su simptomi infekcije raznovrsni ali blaži, i da se najčešće radi o respiratornim tegobama, visokoj temperaturi, glavobolji, kao i stomačnim tegobama.

Dodala je da je manji broj pacijenata upućen na Infektivnu kliniku Univerzitetskog kliničkog centra u kom će od sutra, u skladu sa "aktuelnom epidemiološkom situacijom", biti obavezno nošenje zaštitnih maski za zaposlene medicinske i pomoćne radnike, kao i za posetioce.

Zabranjene su posete imunokompromitovanim pacijentima u toj zdravstvenoj ustanovi u jedinicama intenzivnog lečenja, Klinici za infektivne bolesti, Klinici za hematologiju, Centru za internističku onkologiju i Centru za radijacionu onkologiju.

U ostalim klinikama i centrima Univerzitetskog Kliničkog centra Kragujevac, posete hospitalizovanim pacijentima su dozvoljene utorkom i četvrtkom od 15 do 15.30 časova, uz obavezno nošenje zaštitnih maski.

Testiranje na prisustvo korona virusa vršiće se brzim antigenskim testovima, samo kod pacijenata i zaposlenih sa znacima akutne respiratorne infekcije, u skladu sa važećim stručno-metodološkim uputstvom, naveli su iz te ustanove.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x