U septembru u Novom Sadu manifestacija posvećena električnim vozilima

Manifestacija posvećena električnim vozilima "Electric vehicles days" biće održana 8. i 9. septembra na Novosadskom sajmu, saopštili su organizatori.
Kako je danas rečeno, manifestacija će i ove godine okupiti veliki broj kompanija iz automobilske industrije kao i proizvodjače delova prateće infastrukture za električna i hibridna vozila.

U okviru manifestacije biće održano i studentsko takmičenje "IEEE 4 Challenge", projekat namenjen studentima koji će rešavati probleme sa kojima se susreću inženjeri automobilske industrije.

Direktorka manifestacije Sanja Miković rekla je da će se u programu naći konferencije i diskusije, kao i izlagački deo gde će posetioci imati prilike da se upoznaju s mnogobrojnim vozilima električnog i hibridnog pogona.

"Novina ove godine će biti testing zona koja će možda biti i najatraktivnija posetiocima jer će moći da se bliže upoznaju i testiraju vrhunska električna, hibridna i plug-in vozila i njihove komponente", najavila je Miković.

Organizatori manifestacije su kompanija Ninamedija i novosadski Fakultet tehničkih nauka, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Novosadskog sajma.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x