U Sloveniji najhladnije aprilsko jutro ikada zabeleženo

U Sloveniji je danas osvanulo veoma hladno jutro sa temperaturama koje su se spustile 20 stepeni ispod nule na jugu zemlje, što je najhladnije aprilsko jutro ikada zabeleženo.


Najniža jutarnja temperatura, minus 20,6 stepeni, zabeležena je u mestu Nova Vas u južnoj Sloveniji, a prethodna rekordna najniža temperatura u aprilu od 19,8 stepeni izmerena je u obližnjem Babnom Polju 1970. godine, objavila je slovenačka Agencija za životnu sredinu (ARSO), a prenosi Tanjug STA.


Sva merna mesta ARSO zabeležila su jutros temperature ispod nule, osim Markoveca na obali gde je živa pokazala 1,3 stepena.U Kočevju na jugoistoku je izmereno minus 13 stepeni, u Celju minus 5, u Ljubljani minus 4 i Sečovlju na obali minus 2.U brojnim oblastima ovo je bio najhladniji početak dana u aprilu u poslednjih 70 godina, ali moglo bi biti da je živa pala na najniži nivo u poslednjih više od sto godina, objavila je ARSO.U Postojni, Novoj Vasi i Babnom Polju jutro danas je bilo i najhladnije ove zime, pokazuju najnoviji podaci.Nikada ranije nije zabeležena najniža temperatura zimske sezone u aprilu, to je izuzetno retko čak i za mart," saopštila je ARSO.


Prema najavama, u četvrtak se očekuje još jedan jutarnji mraz.Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x