Ubica bengalskih tigrova uhapšen posle 20 godina

Muškarac osumnjičen da je u nacionalnom parku Sundarbans na granici Indije i Bangladeša ubio 70 ugroženih bengalskih tigrova uhapšen je nakon 20-godišnje potrage.


Habib Talukder, poznat kao Tigar Habib uhapšen je u Bangladešu na osnovu dojave, nakon što su za njim raspisane tri poternice.Šef lokalne policije Sajdur Rahman objasnio je da je Talukder (50) živeo uz šumu i da je bežao kad god bi policajci došli u tu oblast, prenosi Tanjug Bi-Bi-Si.Policajac Abdul Manan objasnio je za lokalne medije da se za Talukderom godinama tragalo."Ulazio je u Sundarbans i lovio divlje životinje iako mu je odavno zabranjeno da ulazi u šumu. Izvodio je te kriminalne aktivnosti iako protiv njega postoji više optužnica", rekao je Manan, ističući da iza svega stoje moćne bande.U Sundarbansu živi najbrojnija populacija bengalskih tigrova, a u divljini ih je ostalo samo nekoliko stotina.Na crnom tržištu se kupuju njihova krzna, kosti, pa čak i meso, koji se preprodaju širom sveta.


Broj bengalskih tigrova u Bangladešu u 2018. godini porastao je na 114, nakon što je 2015. zabeležen rekordno nizak broj od 106 jedinki, dok ih je 2004. bilo 440.


Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x