Ukrajina napala ruski region Belgorod, Rusija pogodila bolnicu u Dnjepru

Ukrajinske snage su danas napale južni ruski region Belgorod, atriljerijom, minobacačkim granatama i bespilotnim letelicama, nekoliko sati pošto su dva drona pala na ruski grad Krasnodar, u regionu blizu poluostrva Krim.

Ruske snage su u međuvremenu izvele napad na bolnicu u Dnjepru, u centralnoj Ukrajini, u kojem je jedna osoba poginula, a 23 su ranjene, uključujući dvoje dece, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

Takođe, ruska raketa sistema S-300 pogodila je branu u okrugu Karlivka u istočnoj ukrajinskoj provinciji Donjeck, zbog čega obližnjim naseljima preti opasnost od velikih poplava.

Grad Grajvoron u Belgorodskoj oblasti, udaljen sedam kilometara od granice sa Ukrajinom, bio je pod udarima nekoliko sati, tokom kojih su oštećene četiri kuće, prodavnica, automobil, gasovod i dalekovod, rekao je guverner Vjačeslav Gladkov.

Gladkov je kazao da je oštećeno i nekoliko objekata u selu koje je bliže granici sa Ukrajinom i da žrtava nije bilo.

Ranije ove nedelje, Belgorodska oblast je bila meta jednog od najozbiljnijih prekograničnih napada iz Ukrajine od početka ruske invazije pre 15 meseci. Rusija je za taj napad okrivila ukrajinske oružane snage, ali su odgovornost potom preuzele dve ruske grupe, koje su navele da im je cilj bio obaranje predsednika Rusije Vladimira Putina.

Zvaničnici Krasnodara, u istoimenom regionu koji se graniči sa poluostrvom Krim, rekli su da su dva drona pala na taj južni ruski grad. Svedoci su lokalnim medijima kazali da su čuli nešto poput zvuka mopeda, a zatim dve eksplozije.

Gradonačelnik Krasnodara Jevgenij Naumov rekao je da su oštećene stambena i poslovna zgrada i da nema žrtava.

Napadi dronovima na ruske pogranične oblasti bili su redovna pojava od početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru prošle godine, a prošlog meseca su intenzivirani.

Ranije ovog meseca, naftna rafinerija u Krasnodaru je napadnuta dronovima u dva uzastopna dana.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x