UNS: Novinari 'Glasa javnosti' u štrajku, vlasnik kaže reč je o diverziji

Novinari i urednici portala i produkcije "Glasa javnosti" stupili su u štrajk tvrdeći da im vlasnik Radisav Raja Rodić nije isplatio honorare od februara, a plate od marta.
Kako je saopštilo Udruženje novinara Srbije (UNS) u pismu koje je javnosti uputilo 12 novinara i urednika "Glasa javnosti" navedeno je da im u ugovorima o radu ne stoji suma za koju rade, "a od njih se traži da rade smene od po 10 sati uz jedan slobodan dan nedeljno".

Dodali su i da "Radisav Rodić nije isplaćivao ni minimalac na račun niti izdavao obračun za plate što je zakonska obaveza poslodavca".

Navode i da svakom radniku koji najavi tužbu Rodić naglasi da njega "nije uspeo da uništi ni ministar Mladjan Dinkić, a tek sada niko neće da ga pipne jer je on dobar sa predsednikom Srbije".

Кako je za UNS rekla Dragana Djokić, šefica produkcije, oni su u štrajku od 13. maja, a neki od potpisnika pisma javnosti u medjuvremenu su dali ili dobili otkaz.

Dodala je da ih je vlasnik optuživao za nepoštovanje radnih obaveza, a marketing firme za nedovoljne prihode, da su mnogi otišli iz ove medijske kuće zbog neisplaćenih zarada, "a svakome je Rodić ostao dužan bar poslednju platu".

Na navode da su zaposleni u "Glasu javnosti" u štrajku, Radisav Raja Rodić je za UNS izjavio da niko nije u štrajku, već da su to "foliranti" i da je reč o "diverziji i sabotaži".

"Ja nisam dužan da plaćam sabotažu. Njihovi rezultati govore o njihovom radu. Oni ovo rade da prikriju svoje propuste u radu. Moji advokati pripremaju tužbu za opstrukciju i sabotažu zbog neizvršenih radnih obaveza protiv odgovornih rukovodilaca koji su ovo organizovali, a možda im je neko to i platio", izjavio je za UNS Radisav Raja Rodić.Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x