Uprava policije Federacije BiH proveriće navode da li je Radoičić nabavljao oružje iz Tuzle

 Uprava policije Federacije BiH (FUP) proveriće da li je istinita informacija Tužilaštva Srbije da je Milan Radoičić, koji je organizator napada na policiju na Kosovu, nabavljao oružje iz Tuzle.

Direktor FUP-a Vahidin Munjić izjavio je da će proveriti koliko je ta informacija uopšte tačna.

"Federalna uprava policije poduzeće aktivnosti koje se odnose na proveru navoda o tome da li je lice Milan Radoičić od januara 2023. godine do 24. septembra nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći iz Tuzle", kazao je Munjić za sarajevski portal Klik (klix.ba).

Dodao je da će odmah ujutru zatražiti zvanične informacije od Srbije kako su došli do tog zaključka.

"Već ujutro zatražićemo od organa Republike Srbije da nam dostave raspoložive informacije", rekao je Munjić.

U Beogradu je održano saslušanje Radoičiću na kojem su iznete sumnje da je sa više nepoznatih osoba izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte bezbednosti.

Tužilaštvo Srbije je iznelo svoje sumnje prilikom čega tvrde da je Radoičić oružje nabavljao u Tuzli, u Bosni i Hercegovini.

Naveli su da je Radoičiću od januara 2023. do 24. septembra iste godine, isporučivano oružje na teritoriju Beograda koje je nabavljao iz Tuzle, a koje je potom dalje prenosio do Kosova.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x