Uskoro najveca super jahta, apartman 11,2 miliona dolara

 Najveća super jahta na svetu će uskoro postati stvarnost, koja u svom sastavu ima 39 apartmana po početnoj ceni od tričavih 11 miliona dolara.


Sa impresivnih 728 stopa, super jahta nazvana "Somnio" bi trebalo da bude najveća jahta na svetu "i po dužini i po zapremini" pošto 2024. godine bude lansirana, prenosi Tanjug CNN.


Super jahtu "Somnio", što na latinskom znači "sanjati", osmislile su kompanije "Winc h Design" i "Tillberg Design" iz Švedske, a trebalo bi da je izgradi norveški dizajner i graditelj brodova VARD po ceni od oko 600 miliona dolara.Gigantsko plovilo biće opremljeno sa 39 apartmana na šest spratova, kao i restoranima i barovima.Međutim, postupak kupovine je "samo na poziv ili preporuku", a početne cene stanova su više od 11 miliona dolara.Portparol projekta je potvrdio za CNN Travel da su neki apartmani već "razgrabljeni".Saopšteno je da će se identitet vlasnika držati u tajnosti, i da će svaki od 39 apartmana sadržati "posebne funkcije" zasnovane na željama kupca."Somnio će biti jedina super jahta za stanovanje na svetu i dizajnirana je tako da poštuje standarde koji su srazmerni životnim mogićnostima", rekao je kapetan jahte Erik Brede.


Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x