Vakcinacija otvara granice - 800 čartera za Tursku i Egipat

Tokom letnje sezone planirano je 800 čarter letova sa aerodroma "Nikola Tesla" za Tursku i Egipat, a očekujem da će masovna vakcinacija omogućiti otvaranje svih granica, izjavio je danas Tanjugu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.


"Svi čeznemo za normalnim životom, bez strahova i bilo kakvih ograničenja. Bitka sa korona virusom traje više od godinu dana, umorila nas je i niko nije pošteđen. Očekujem da masovna vakcinacija omogući otvaranje svih granica'', rekao je Momirović.


Ministar je naveo da je sa aerodroma "Nikola Tesla" tokom letnje sezone planirano poletanje oko 800 čarter letova ka Turskoj - Antaliji, Bodrumu i Dalamanu, i ka Egiptu, gde će se leteti za Šarm El Šeik i Hurgadu, preneo je Tanjug.

Što se Grčke tiče, naveo je on, u planu su ostrva Krit, Rodos, Kefalonija, Zakintos, Krf i Skijatos.Istakao je da se nada da epidemiološka situacija neće osujetiti ove planove i da će se aerodromi u svetu polako otvarati kako bude tekla masovna vakcinacija.Momirović je kazao da je u planu otvaranje letova za Dubrovnik i Split ali samo u tokom letnje sezone."Za Kipar se već leti, a nešto veći broj letova biće oko Vaskršnjih praznika. Potvrda o vakcinaciji je za Grčku sada uslov, ali verujem da će isti princip primenjivati i druge zemlje. Po svemu sudeći, moći će da se putuje, što ne znači da je dozvoljeno bilo kakvo opuštanje, već striktno poštovanje svih epidemioloških mera'', zaključio je ministar Momirović.


Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x