Velika Britanija: Na sahranama do 30 ljudi, na venčanjima do 15

Od danas su u Velikoj Britaniji ublažene antiepidemijske mere u okviru kojih će, između ostalog, ljudi moći da kupuju i u ne-esencijalnim prodavnicama, ali i da posećuju frizerske salone.


Sve prodavnice, frizerski i saloni za ulepšavanje moći će da otvore vrata klijentima, a restoranima i pabovima biće dozvoljeno da poslužuju hranu i alkoholna pića u svojim baštama, preneo je BBC.

Dozvoljen je od danas i rad teretana, sauna, zooloških vrtova, tematskih parkova, knjižara i domova kulture, a prestala je da važi i zabrana da članovi porodice, koji žive u zajednici, odlaze na zajednički odmor u samostalni smeštaj.

Na venčanjima će moći da prisustvuje 15 ljudi, dok će na sahranama biti dozvoljeno prisustvo 30 osoba.

Deca će moći da izlaze na igrališta, domovi za starije dozvoljavaće da svakog štićenika posećuju po dve osobe i biće dozvoljeni časovi vožnje.

Premijer Boris Džonson pozvao je građane da i dalje budu odgovorni, iako danas na snagu stupaju ublažene epidemiološke mere.

Britanija je 6. januara ušla u treće zaključavanje od početka pandemije korona virusa.

Džonson je rekao da je popuštanje mera "veliki korak napred na mapi puta ka slobodi", prenosi BBC.

"Siguran sam da će to biti veliko olakšanje za vlasnike preduzeća koja su dugo bila zatvorena, a za sve ostale to je šansa da se vratimo na neke stvari koje volimo i koje smo propustili", naveo je britanski premijer.

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x